Geen incidenten rond verboden demonstratie in Maastricht

Print
Geen incidenten rond verboden demonstratie in Maastricht

Een handvol betogers was toch naar de Griend gekomen, maar de politie hoefde niet in te grijpen. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Er hebben zich zaterdag in Maastricht geen incidenten voorgedaan rondom de verboden demonstratie tegen de coronamaatregelen.

Een aantal groeperingen had opgeroepen om zaterdag naar Maastricht te komen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Net als in Den Haag, en nog een aantal andere Nederlandse steden, werd de demonstratie in Maastricht verboden.

De politie was zaterdagmiddag nadrukkelijk aanwezig op een aantal sleutellocaties in de stad om er over te waken dat er niet toch grote aantallen mensen op de been zouden komen. Dat was niet het geval. Op de Griend, waar de betogers hadden afgesproken om samen te komen, was rond het afgesproken tijdstip een handvol betogers toch komen opdagen, maar daar bleef het bij. De politie heeft, ook later op de dag, nergens hoeven ingrijpen.

Onbegrip

Er was dit weekeinde veel onbegrip voor het verbod omdat andere demonstraties op zondag, onder meer tegen racisme en voor aanvullende klimaatmaatregelen, in Maastricht wel door mochten gaan. Het verschil zit hem er volgens de overheid in dat de actie tegen de coronamaatregelen, waar onder meer dj’s aanwezig hadden moeten zijn en waarbij werd opgeroepen tot een dancefeest, meer het karakter leek te krijgen van een op één plek geconcentreerde manifestatie, event of feest. In het kader van de coronacrisis zijn dergelijke bijeenkomsten verboden. De demonstraties op zondag zijn juist gericht op spreiding, met inachtneming van de coronamaatregelen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen