Antiracismeboom illegaal geplant in Heerlense stadstuin

Print
Antiracismeboom illegaal geplant in Heerlense stadstuin

Deze jonge linde werd geplant als ‘antiracismeboom’ in de tijdelijke stadsstuin Schinkel Zuid aan de Promenade in Heerlen. Afbeelding: De Limburger

HEERLEN / Hoensbroek -

In de Heerlense stadstuin Schinkel Zuid is een ‘antiracismeboom’ geplant, hoewel dat niet is toegestaan omdat het terrein wordt herontwikkeld.

De mensen die de boom door een hovenier hebben laten planten laten weten: „Met toestemming en applaus van de bewoners van de omringende appartementen is zaterdag 20 juni, tijdens de anti-racisme demonstratie georganiseerd door HeerlenMondiaal, de eerste AntiRacismeboom van Heerlen geplant in de Stadstuin aan de promenade.” Lees ook: Organisatie antiracisme-demonstratie hoopt op zelfreflectie

Harmonie

„Het betreft een zes meter hoge lindeboom, het symbool voor vrijheid en saamhorigheid. Om precies te zijn een koningslinde (tilia pallida). Van oudsher staat de veelbezongen lindeboom voor harmonie, rechtvaardigheid, bescherming en gemeenschapsgevoel.”

„Niet toevallig spelen lindebomen (tilia in het Latijn) een belangrijke rol in de publieke ruimte. Onder lindebomen (sub tilia – het woord subtiel komt daar vandaan) werd recht gesproken en er is zelfs beweerd dat je onder zo’n boom niet kunt liegen!”

Lees ook: Black Lives Matter doet niet mee aan demonstratie tegen racisme

Antiracismeboom illegaal geplant in Heerlense stadstuin
Foto: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen