Video: Grote brand bij recyclingbedrijf op industrieterrein Haelen

Print

Grote brand bij recyclingbedrijf op industrieterrein Haelen (2). Video: AVLimburg

Haelen -

Bij een autorecyclingbedrijf op het industrieterrein Windmolenven in Haelen is zondagochtend brand uitgebroken. Het vuur is inmiddels onder controle, maar de brandweer verwacht nog de hele dag bezig te zijn met nablussen.

Bij de brand in een opslag van sloopauto’s kwamen grote rookwolken vrij, tot in de verre omgeving te zien. De brandweer kwam met veel mensen en wagens van meerdere korpsen om het vuur te bestrijden.

Omwonenden kregen het advies ramen en deuren dicht te houden als ze last hadden van de rook. De brandweer verricht in de omgeving metingen. Uit die metingen is gebleken dat er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Hoogspanningsmast

De brand brak rond 5:30 uur uit bij het bedrijf dat ligt aan De Giesel, één van de wegen op het industrieterrein.

De brandweer voorkwam dat een woning op het terrein en een vlakbij staande hoogspanningsmast vlam vatten. Netwerkbeheerder Tennet stuurde specialisten om te bekijken of de mast schade heeft opgelopen door de hitte. Dat bleek niet zo te zijn.

Een kraan waarmee autowrakken worden verplaatst ging wel in vlammen op.

Brand Haelen 21 juni 2020. Video: WeertDeGekste

Video: Grote brand bij recyclingbedrijf op industrieterrein Haelen
Foto: AV Limburg
Video: Grote brand bij recyclingbedrijf op industrieterrein Haelen
Foto: AV Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen