Plunderingen en rellen in Stuttgart, agenten gewond

Print
Plunderingen en rellen in Stuttgart, agenten gewond

Een demonstratie eerder deze maand in Stuttgart tegen racisme. Afbeelding: DPA

Tijdens straatgevechten met de politie hebben tientallen kleine, gewelddadige groepen in de nacht van zaterdag op zondag grote vernielingen aangericht in het centrum van de Duitse stad Stuttgart. Verschillende agenten raakten verwond.

„De situatie is volledig uit de hand gelopen”, zei een politiewoordvoerder. Politiemannen uit de hele deelstaat Baden-Württemberg werden opgetrommeld om de situatie onder controle te krijgen.

Op videobeelden die circuleren op Twitter is te zien hoe jonge mannen tegen winkelramen schopten en stenen uit de straat rukten. Een hele reeks winkels werd vernield en ook auto’s moesten het ontgelden. Ook werd er geplunderd. Agenten werden bekogeld met stenen en een aantal van hen raakte gewond.

Aanhoudingen

Waarom er rellen zijn in de Duitse stad, is nog onduidelijk. Ook het exacte aantal relschoppers is onbekend. De politie sprak over honderden mensen die in kleine groepen op pad waren. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

De rellen zouden rond middernacht zijn begonnen. Zondagochtend werd gezegd dat de situatie was gekalmeerd. Afgelopen weekend waren er ook botsingen tussen veelal jongeren en de politie, maar niet in de mate waarin ze nu hebben plaatsgevonden.