Video: Grote brand bij recyclingbedrijf in Haelen onder controle; nablussen duurt nog de hele dag

Print

Grote brand bij recyclingbedrijf op industrieterrein Haelen (2). Video: AVLimburg

Haelen -

De grote brand bij een autorecyclingbedrijf op het industrieterrein Windmolenven in Haelen is onder controle. De brandweer was wel nog lang bezig met nablussen.

De brand werd zondag rond 05.30 uur ontdekt. Bij het bedrijf worden autowrakken gerecycled. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er twee behoorlijk grote bergen met ijzer uit elkaar moesten worden gehaald met een grijpkraan, om dat af te kunnen blussen.

Lees ook: Grote brand bij recyclingbedrijf op industrieterrein Haelen

Vanwege de brand werd het advies aan omwonenden gegeven ramen en deuren gesloten te houden. Ook tijdens het nablussen kwam de nodige rook vrij. Uit metingen is gebleken dat er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. „Maar rook is altijd ongezond. Als mensen er last van hebben, geven we dit advies mee.”

De oorzaak van de brand is onbekend. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Brand Haelen 21 juni 2020. Video: WeertDeGekste

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen