Barcelona voorlopig nog zonder De Jong

Print
Barcelona voorlopig nog zonder De Jong

Afbeelding: AFP

Frenkie de Jong kan voorlopig nog niet spelen voor Barcelona. De club meldde zondag dat uit onderzoek is gebleken dat de speler last heeft van een spier in zijn onderbeen.

Barcelona gaf geen indicatie over hoe lang de revalidatie gaat duren, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de international van Oranje dinsdag tegen Athletic Club mee kan doen.

Door de blessure miste De Jong de laatste twee wedstrijden van Barcelona. Hij bleef tegen Leganés op de bank en maakte vrijdag geen deel uit van de selectie voor het duel met Sevilla (0-0). Trainer Quique Setién zei toen nog dat hij niet het risico wilde lopen dat de klachten van De Jong zouden verergeren.

Nu blijkt de oud-speler van Ajax dus toch geblesseerd. Hij miste tot dusver slechts drie competitiewedstrijden, waaronder de duels met Leganés en Sevilla. Real Madrid kan zondag in punten gelijk komen met koploper Barcelona. De club uit de hoofdstad gaat op bezoek bij Real Sociedad.

Real heeft de beste papieren voor de landstitel als het wint in San Sebastian. De club heeft een beter onderling resultaat overgehouden aan beide competitieduels van dit seizoen met Barcelona.