Geen nieuwe lockdown in Noordrijn-Westfalen

Print
Geen nieuwe lockdown in Noordrijn-Westfalen

Afbeelding: Getty Images

Minister-president Armin Laschet van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft een nieuwe lockdown vooralsnog uitgesloten. Dat zei hij tijdens een persconferentie na overleg vanwege een uitbraak van het coronavirus in een slachterij in Gütersloh.

Laschet benadrukte dat er nog steeds een grote kans is op een nieuwe uitbraak in de deelstaat. Hij heeft niet voor een nieuwe sluiting van het openbare leven gekozen, omdat alle gevallen te herleiden zijn naar de vleesfabriek van Tönnies en er weinig andere besmettingen zijn gemeld.

„Een nieuwe lockdown kunnen we niet uitsluiten, maar zolang we er alles aan doen om te voorkomen dat meer mensen besmet raken, kunnen we beter andere doelgerichte maatregelen treffen”, aldus Laschet.

Bij 1331 werknemers van de slachterij is het virus vastgesteld. Van ruim 2000 mensen was het testresultaat negatief. Volgens de autoriteiten werkte het bedrijf Tönnies niet goed mee met het onderzoek naar de besmettingen.

Veel medewerkers van de slachterij komen uit Oost-Europese landen zoals Bulgarije en Roemenië. Laschet waarschuwt de werknemers om voorlopig niet naar hun thuisland terug te keren. Mochten ze besmet zijn met het coronavirus zonder het te weten, dan kunnen ze het daar verder verspreiden, aldus de minister-president.