Penn-te Strake: ‘Maatregelen in horeca moeilijk te handhaven, maar ik wil er niet de ME op afsturen’

Print
Penn-te Strake: ‘Maatregelen in horeca moeilijk te handhaven, maar ik wil er niet de ME op afsturen’

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Burgemeester Penn-te Strake van Maastricht gaf dit weekeinde in het tv-programma Op1 toe dat de anderhalvemetermaatregel in de horeca moeilijk te handhaven is. Ze ziet echter geen rol voor zichzelf weggelegd om een voorzet tot versoepeling te doen.

De burgemeester, die tevens voorzitter is van de veiligheidsregio, zegt dat het naleven van de coronamaatregelen in de Maastrichtse horeca over het algemeen vrij goed verloopt. „Tot 23:00 uur gaat het eigenlijk heel mooi. Top. Daarna komen er, met name jonge mensen, die net iets teveel ophebben en die het daardoor niet meer beseffen. Ik wil daar niet de ME op af sturen. Dat moeten we niet willen met elkaar.”

Lees ook: Gedeputeerde Koopmans wil ‘grenzen opzoeken’ met evenementen

Penn-te Strake herkent het sentiment van horecaondernemers die het gevoel hebben dat ze als enige branche worden aangesproken op zelfhandhaving. „Juist nu het draagvlak voor de coronamaatregelen minder wordt, moet de overheid dichter op de samenleving gaan zitten.” Ze ziet echter geen oplossing in het de straat op sturen van meer agenten. „Daar hebben we ook niet genoeg handhavers voor.”

De burgemeester zegt tevens begrip te hebben voor horecaondernemers die vinden dat de anderhalvemetermaatregel afgeschaft moet worden. „Dat snap ik. En misschien is dat ook wel een maatregel die op enig moment noodzakelijk is voor terrassen. Maar dat moeten we dan horen van de deskundigen. Dat moet je als burgemeester niet doen. Mijn hoogste doel is het bestrijden van het virus.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen