Donald Trump mag ook ‘I Won’t Back Down’ van Tom Petty niet meer gebruiken

Print
Donald Trump mag ook ‘I Won’t Back Down’ van Tom Petty niet meer gebruiken

Tom Petty. Afbeelding: EPA

Bij Donald Trumps campagnerally in Tulsa, Oklahoma, afgelopen zaterdag, klonk het nummer ‘I Won’t Back Down’ van Tom Petty. Familieleden van de in 2017 overleden rocker zijn boos dat Petty’s nummer door Trump werd gebruikt en maakten dat middels een statement duidelijk.

„Donald Trump was totaal niet bevoegd om dit nummer te gebruiken voor een campagne die te veel Amerikanen en gezond verstand achterwege laat”, schrijven zijn dochters Adria en Annakim en Petty’s weduwe Dana en zijn eerste vrouw Jane in de verklaring. „Tom Petty had nooit gewild dat een van zijn nummers gebruikt zou worden voor een haatcampagne. Hij wilde mensen juist graag samenbrengen.”

„Tom schreef dit nummer voor de underdogs, voor de gewone man en voor iedereen”, aldus de vrouwen. „We willen duidelijk maken dat iedereen vrij is om te stemmen en te vinden wat ze willen, maar de familie Petty staat hier niet achter. Wij geloven in Amerika en we geloven in democratie. Maar Donald Trump vertegenwoordigt geen van die twee nobele idealen.”

De familie neemt afstand van het gebruik van het nummer door Trump en heeft zijn campagneteam een last onder dwangsom gegeven mocht het nummer nog eens gedraaid worden tijdens een van zijn bijeenkomsten.