Heerlense wijkraden nemen buurtbus voor buurtpunt A Gene Bek in gebruik

Print
Heerlense wijkraden nemen buurtbus voor buurtpunt A Gene Bek in gebruik

Afbeelding: Alcander

Heerlen / Hoensbroek -

De Heerlense wijkraden Douve Weien/Caumerveld en Aarveld/Bekkerveld hebben een buurtbus in gebruik genomen. Met de bus worden mensen van en naar activiteiten in buurtpunt A Gene Bek gebracht.

Na een wervingsactie in de wijken in Heerlen-Zuid zijn tien chauffeurs gevonden die de bus willen gaan besturen, melden de wijkraden. De bus is een initiatief van de wijkraden, welzijnsorganisatie Alcander en de gemeente Heerlen. Die zijn vorig jaar in multifunctioneel centrum A Gene Bek een buurtpunt gestart, waar bewoners elkaar twee keer per week ontmoeten.

Uitgesteld

De bus maakt de activiteiten in het buurtpunt ook voor mindervalide inwoners toegankelijk. Het was de bedoeling om de bus al in maart in gebruik te nemen, maar door de coronacrisis gaat de buurtbus nu pas rijden. De wijkraden en de gemeente Heerlen dragen de kosten voor de bus, die als experiment ten minste een half jaar wordt ingezet.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen