Looproutes in centrum Sittard worden aangepast

Print
Looproutes in centrum Sittard worden aangepast

Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Sittard -

De looproutes is het centrum van Sittard, bedoeld om mensen op veilige afstand te laten winkelen, worden maandag aangepast.

De gemeente, het centrummanagement, politie, handhaving en de in de stad aanwezige gastvrouwen en –heren, hebben na een paar weken proefdraaien besloten dat het beter kan. Op doordeweekse dagen valt het allemaal mee. Dan is het niet zo druk en kan iedereen gemakkelijk anderhalve meter afstand houden. In het weekend en op feest- en marktdagen ligt dat echter anders.

Gele lijnen

Vooral bij mooi weer is het gezellig druk in de smalle straatjes. Afstand houden is dan niet meer zo gemakkelijk. De hartjes en wees-lief stickers op de bestrating geven de looproutes niet duidelijk genoeg aan. Daarom worden ze maandag vervangen door duidelijke gele lijnen. In echt smalle straatjes wordt eenrichtingsverkeer ingesteld voor voetgangers. Dit is op de bestrating aangegeven met de gangbare verkeersborden voor eenrichtingsverkeer. Hierop wordt alleen gehandhaafd bij drukte.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen