Verstappen krijgt regenboog op Formule 1-bolide

Print
Verstappen krijgt regenboog op Formule 1-bolide

Afbeelding: AD/Reuters

Bij de start van het Formule 1-seizoen in Oostenrijk staat op de auto’s van Max Verstappen en de andere coureurs een regenboog.

Het is onderdeel van de campagne We Race as One (we racen als eenheid) die de koningsklasse van de autosport maandag lanceerde. Met de regenboog bedankt de Formule 1 alle hulpverleners die zich inzetten voor de bestrijding van het coronavirus.

De Formule 1 gaat wil zich ook nadrukkelijk mengen in de strijd tegen racisme. Volgende week, bij de eerste race van het jaar in Spielberg, wordt dat op diverse manieren geuit. „We zullen gezamenlijk luid en duidelijk laten horen dat racisme moet stoppen”, zegt Chase Carey, de baas van de Formule 1. „Gedurende het raceweekeinde laten we onze steun blijken aan het bestrijden van ongelijkheid. We zullen onze inspanningen om de Formule 1 diverser en ‘inclusiever’ te maken versnellen.”

Verstappen krijgt regenboog op Formule 1-bolide
We Race As One, het nieuwe F1-initiatief. Foto: Formula 1

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen