Corona

Bedrijf achter Streps, Brantano en Miss Etam gaat flink reorganiseren

Print
Bedrijf achter Streps, Brantano en Miss Etam gaat flink reorganiseren

Afbeelding: Roos Koole

Modegroep FNG, het bedrijf achter ketens als Steps, Brantano en Miss Etam, gaat flink reorganiseren in België.

Daarbij worden tientallen winkels gesloten en verliezen honderden mensen waarschijnlijk hun baan.

FNG wil bepaalde activiteiten afbouwen en maximaal dertig winkels sluiten van de formules Brantano, Boutik by Brantano en Concept Fashion. Alle zeventien filialen van Fred & Ginger en Ginger gaan dicht. Het plan zal ook leiden tot een herstructurering van het hoofdkantoor in Mechelen. In het distributiecentrum in Erembodegem blijven alle banen behouden. Door de plannen verliezen maximaal 287 medewerkers hun baan. Dat is ongeveer 25 procent van het personeelsbestand in België.

Jaarverslag

Onlangs werd duidelijk dat het winkelbedrijf door de coronacrisis in financieel zwaar weer is terechtgekomen, want FNG verzocht obligatiehouders om een uitstel van afbetalingen. Het bedrijf geeft in zijn jaarverslag, dat met vertraging werd gepubliceerd, aan nog altijd te werken aan een herschikking van de schulden. Het bedrijf sloot het jaar af met een nettoverlies van 292 miljoen euro, terwijl het bedrijf 734 miljoen euro schulden heeft.

Een woordvoerder van FNG stelt dat er op dit moment geen impact zal zijn voor de activiteiten van de Nederlandse FNG-markt. „Daar zijn vorig jaar al de nodige stappen gezet om de bedrijfsstructuur te optimaliseren”, aldus de woordvoerder.