Dier van de week

Dier van de week: Zola

Print
Dier van de week: Zola

Zola. Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week Zola, een blauwe rus van ongeveer 2 jaar oud.

Zola kwam binnen in de opvang met haar kittens. Deze zijn inmiddels oud genoeg om op eigen benen te staan en zijn voorzien van een nieuwe baasje. Nu Zola nog!

Leukste kenmerk?

„Zola is een rustige poes die, als zij eenmaal gewend is, erg gericht is op de baas. Ze is wat schuchter naar vreemden, totdat het ijs gebroken is. Ze wordt graag uitgedaagd tot spel en is dan een actieve poes!”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Het is een parmantige dame en ze is zich hiervan bewust. Zola kan dan ook erg statig ergens uitgestrekt liggen kijken. Ze heeft graag de aandacht van vertrouwde personen, maar kan ook erg op zichzelf zijn.”

Heeft zij minpuntjes?

„Zola houd niet van drukte, geen lawaai of teveel rumoer. Ze zal dan haar eigen plekje opzoeken en wordt dan graag met rust gelaten. Ze is minder gesteld op andere katten, tenzij ze haar met rust laten. Ze accepteert ze wel, maar is duidelijk alert.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Zola laat duidelijk merken wat ze wel en niet wilt. We plaatsen haar dan ook niet bij kleine kinderen, want zij zijn te onvoorspelbaar voor haar.”

Gaat jou hart sneller kloppen van deze prachtige poes? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle overige dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen