Versoepeling 1,5 meterregel en meer steun: horeca demonstreert dinsdag op Malieveld

Print
Versoepeling 1,5 meterregel en meer steun: horeca demonstreert dinsdag op Malieveld

Afbeelding: ANP

Het Malieveld in Den Haag is dinsdag opnieuw de plek van een demonstratie. De horeca- en entertainmentsector protesteren dan tegen de coronabeperkingen, die zij te streng vinden. De demonstratie is tussen 16.00 en 21.00 uur. Over de opzet van het protest overleggen ze met de gemeente.

De organisatoren hebben aan de gemeente laten weten dat ze ongeveer duizend deelnemers verwachten. Het gaat om dj’s, licht- en geluidsbedrijven, festivalorganisatoren, boekingsbureaus, catering en circussen, maar ook om mensen die graag naar de kroeg of een festival gaan.

Lees ook: Rutte: ‘doorgesnoven hooligans’ misbruikten demonstratie Den Haag

De horeca wil onder meer dat de 1,5 meterregel minder streng wordt toegepast. ,,Geen directe boetes maar overleg en eerst waarschuwen bij overtredingen”, zeggen de organisatoren. Ze willen ook dat festivals weer worden toegestaan. Daarnaast vragen ze om meer steun voor horeca en artiesten.

Eerdere demonstraties

Eerder demonstreerden de kermisexploitanten, busbedrijven en Black Lives Matter op het Malieveld. Een protest van tegenstanders van het coronabeleid werd verboden. Toen demonstranten zondag toch op het Malieveld opdoken, liet de gemeente dat toe, maar daarna werd het onrustig op het moment dat voetbalhooligans de confrontatie met de politie zochten. Honderden mensen werden gearresteerd.