Tweede lucratieve transfer lonkt voor Fortuna Sittard

Print
Tweede lucratieve transfer lonkt voor Fortuna Sittard

Afbeelding: Pro Shots

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Amadou Ciss is op weg naar de uitgang bij Fortuna Sittard. De 20-jarige Senegalees vertrekt zo goed als zeker naar het Franse Amiens SC.

Fortuna en Amiens zijn op hoofdlijnen akkoord, ook Ciss is inmiddels met de club in gesprek. De voetballer, die als aanvaller en middenvelder uit de voeten kan, heeft nog een doorlopend contract bij Fortuna. Hoe hoog het bedrag is dat er voor Ciss moet worden betaald, wil men in Sittard niet zeggen. Volgens meerde bronnen rond de club is met de transfer een bedrag van ongeveer anderhalf miljoen euro gemoeid.

Voorlaatste

Ciss kwam in de zomer van 2018 naar Fortuna. Het seizoen ervoor speelde hij voor FC Pau, dat destijds nog uitkwam op het derde en inmiddels op het tweede niveau speelt. Mogelijk komt de Senegalees zijn oude werkgever volgend seizoen weer tegen. Van Amiens is immers nog niet helemaal zeker op welk niveau de club volgend seizoen uitkomt. De ploeg uit Noord-Frankrijk eindigde het door corona afgebroken seizoen in de Ligue 1 als voorlaatste. Of dat ook betekent dat de club degradeert, is nog altijd niet definitief vastgesteld.

Ciss speelde in totaal 34 officiële wedstrijden voor Fortuna en scoorde daarin zes keer. Zijn vertrek zou de tweede lucratieve transfer in korte tijd betekenen voor de club. Met de overstap van de vorige week naar Feyenoord vertrokken Mark Diemers was volgens ingewijden immers ook al een bedrag van meer dan een miljoen euro gemoeid.