Geen stadsprins en uitreiking Parelorde in Brunssum

Print
Geen stadsprins en uitreiking Parelorde in Brunssum

De Karnavalsroad Broenssem bekijkt nog of en hoe de optocht van Brunssum door kan gaan. Afbeelding: Johannes Timmermans

Brunssum -

In Brunssum zal het aankomende carnavalsseizoen geen stadsprins worden uitgeroepen. Ook de uitreiking van de Parelorde schuift een jaar door.

Dat maakt de Karnavalsroad Broenssem bekend. Wegens de gevolgen van de coronacrisis voorziet de raad dat ze een prins het komende jaar geen waardig seizoen kan bieden.

Deze beslissing is genomen omdat carnaval met een anderhalvemetermaatregel een gebrek aan spontaniteit, warmte en gezelligheid zou betekenen. „We kennen de regels van dit moment en we hebben beelden bij de nabije toekomst. Maar het blijft allemaal met onzekerheid omgeven. En daarin hebben we toch verstandige keuzes moeten maken”, aldus secretaris Ron Logister.

Cyclus

Het seizoen 2020-2021 zal worden doorgeschoven naar het seizoen 2021-2022. Dan zal de gezamenlijke stadsprins worden geproclameerd en het jaar erna wordt de reguliere cyclus weer opgepakt, met in het seizoen 2022-2023 de volgende stadsprins van CV de Brikkebekkesch.

De Karnavalsroad bekijkt op welke manier andere activiteiten de carnaval van volgend jaar in Brunssum toch doorgang kunnen vinden. Daarbij wordt onder meer gekeken naar eventuele alternatieven voor de sleuteloverdracht en de optocht.

Lees ook: CCH Gebrook proclameert in 2021 geen Hoensbroekse stadsprins

Brunssum is de tweede plaats in Parkstad die besluit komend seizoen geen stadsprins uit te roepen. In Hoensbroek besloot men daar al eerder toe.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen