SP schuift Rob Janssen naar voren als nieuwe wethouder in Gennep

Print
SP schuift Rob Janssen naar voren als nieuwe wethouder in Gennep

Rob Janssen (midden) in de raadszaal van Gennep. Vanaf links: Janine van Hulsteijn (VVD), Rob Janssen (SP) en Jacques van Bergen (CDA). Afbeelding: Hai Voeten / DG

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Rob Janssen uit Ottersum wordt waarschijnlijk de nieuwe wethouder van Gennep. Zijn partij SP draagt hem voor als opvolger van Peter Lucassen, die volgende maand met pensioen gaat.

,,Het is een interessante stap, iets nieuws”, zegt Janssen. ,,Ik probeer het woord uitdaging te vermijden, want dat vind ik verschrikkelijk. Maar je zet zo’n stap natuurlijk niet als je er geen zin in hebt.”

Rob Janssen is sinds 2014 fractievoorzitter van de Gennepse SP. Daarvoor was hij in totaal tien jaar Statenlid van de Provincie Limburg. Als de gemeenteraad 6 juli akkoord gaat, kan Janssen daarna beginnen als wethouder van Gennep.

‘Zakelijk maar ook sociaal’

Lucassen heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt: in december werd hij 66 jaar en vier maanden. Hij heeft ook hartproblemen. ,,In combinatie met mijn leeftijd begon ik me af te vragen: wat doe ik? Ik merkte dat het werk me veel energie kostte.”

Lucassen is nu zes jaar wethouder in Gennep. Hij heeft onder meer sociale zaken in zijn portefeuille. Hoewel hij nog niet officieel benoemd is, verwacht Janssen de portefeuille één op één over te nemen. ,,Peter heeft het heel goed gedaan. Een professional die goed ligt bij de mensen. Zakelijk, maar ook sociaal.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen