Excursie: op zoek naar het vliegend hert

Print
Excursie: op zoek naar het vliegend hert

Het vliegend hert. Afbeelding: Flickr

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

IVN afdeling Beekdaelen-Onderbanken en Stichting IKL hebben een excursie in elkaar gezet waarbij deelnemers op 3 juli op zoek gaan naar het vliegend hert. Dat is met zijn negen centimeter een van de grootste kevers van Europa.

Rondom Jabeek kun je in deze periode het vliegend hert nog regelmatig ontmoeten. Het vliegend hert komt in de late uren tevoorschijn. Door zijn nachtelijke leefwijze en zeldzaamheid is de kever niet heel makkelijk te spotten. Voorafgaand aan de excursie geeft Jos Vantilt van IVN afdeling Beekdaelen-Onderbanken een lezing over de soort.

De lezing start 3 juli om 20.00 uur en vindt plaats in Ontmoetingscentrum Jabeek, Gaatstraat 1. Om 21.30 uur start de zoektocht in het gebied en tegen 00.00 uur wordt de excursie afgerond. Afkorting van de route is tevens mogelijk.

Deelnemers wordt verzorgd een zaklamp en loep mee te nemen voor onderweg. Kinderen mogen mee onder begeleiding. De excursie is gratis toegankelijk. In verband met de coronamaatregelen is het verplicht om je aan te melden via www.buitenkrachtlimburg.nl (ook voor kinderen).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen