Sittardse Jelle loopt geld bijeen voor ReumaNederland

Print
Sittardse Jelle loopt geld bijeen voor ReumaNederland

Jelle heeft er zin in. Afbeelding: Familie Schraven

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Omdat de Avond4daagse dit jaar niet kan doorgaan heeft de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) een thuisversie gelanceerd. Een van de lopers is de 6-jarige Jelle Schraven.

ReumaNederland is dit jaar partner van het wandelevenement. Deelnemers kunnen door mee te lopen geld ophalen dat specifiek wordt besteed aan onderzoeken naar jeugdreuma. Jelle Schraven is ook een actie gestart. De jonge Sittardenaar hoopt met zijn actie eraan bij te dragen dat, zoals hij het zelf zegt ‘kinderen met pijn aan de botten’, ook gewoon zonder pijn kunnen bewegen en spelen zoals hij zelf kan. Zijn doel was om 100 euro op te halen, maar dat bedrag is hij al lang gepasseerd, de teller stond maandag op 400 euro.

Jelle is een energiek ‘buitenkind’ en speelt, voetbalt, fietst of wandelt het liefst de hele dag buiten. Wandelen, en dan met name in het bos, is voor hem een avontuur op zich. „Toen de juf recent in de klas vertelde over de Avond4Daagse en het feit dat je deze dit jaar (i.v.m. corona) vanuit thuis kan lopen, vertelde Jelle hier enthousiast over”, zegt vader Job. „Vervolgens hebben we, ook even na contact met de juf, op internet gezocht naar de bedoeling en bleek dat er dit jaar tevens een actie voor Reuma Nederland aan gekoppeld zat.”

Wilt u Jelle ook steunen? Dat kan door te doneren op www.actie.reumanederland.nl/actie/jelle-schraven

Op de website kunnen mensen ook zelf een actie aanmaken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen