Groengebied ’t Brook in Stein door panel goedgekeurd voor rolstoelgebruikers

Print
Groengebied ’t Brook in Stein door panel goedgekeurd voor rolstoelgebruikers

Afbeelding: Gemeente Stein

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Een speciaal panel heeft de toegankelijkheid van het Steinse natuurgebied ’t Brook getest en geconcludeerd dat de vlonders voor rolstoelen, scootmobiels en rollators prima begaanbaar zijn.

Het zogenaamde Sociaal Inclusiepanel - dat gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de gemeente - bezocht het groengebied nabij de haven met de projectleider. Onder meer werd het nieuw aangelegde knuppelpad uitgeprobeerd en bekeken of alles in de praktijk functioneert zoals vooraf bedacht. Ook de toegangsweg is getest.

Lees ook: Knuppelpad ’t Brook in Stein wordt vernieuwd

Panellid Hein Coumans is tevreden. „Het nieuw verharde toegangspad is perfect voor rolstoelgebruikers. Het voelt aan als een verhard voetpad.” Hij kraakt ook een kritisch nootje: „Onze wens is dat er nog gekeken wordt naar een poort die voor mindervaliden goed te openen en te sluiten is, zodat ook zij kunnen genieten van de mooie natuur om de hoek.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →