Groengebied ’t Brook in Stein door panel goedgekeurd voor rolstoelgebruikers

Print
Groengebied ’t Brook in Stein door panel goedgekeurd voor rolstoelgebruikers

Afbeelding: Gemeente Stein

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Een speciaal panel heeft de toegankelijkheid van het Steinse natuurgebied ’t Brook getest en geconcludeerd dat de vlonders voor rolstoelen, scootmobiels en rollators prima begaanbaar zijn.

Het zogenaamde Sociaal Inclusiepanel - dat gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de gemeente - bezocht het groengebied nabij de haven met de projectleider. Onder meer werd het nieuw aangelegde knuppelpad uitgeprobeerd en bekeken of alles in de praktijk functioneert zoals vooraf bedacht. Ook de toegangsweg is getest.

Lees ook: Knuppelpad ’t Brook in Stein wordt vernieuwd

Panellid Hein Coumans is tevreden. „Het nieuw verharde toegangspad is perfect voor rolstoelgebruikers. Het voelt aan als een verhard voetpad.” Hij kraakt ook een kritisch nootje: „Onze wens is dat er nog gekeken wordt naar een poort die voor mindervaliden goed te openen en te sluiten is, zodat ook zij kunnen genieten van de mooie natuur om de hoek.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen