Genhoutse crowdfunding voor GSV’28 zeer succesvol verlopen

Print
Genhoutse crowdfunding voor GSV’28 zeer succesvol verlopen

Afbeelding: Harry Heuts

Groot Genhout -

Voor veel sportverenigingen is de coronacrisis niet alleen sportief gebied een dieptepunt, voor de clubkas is het ook niet het beste jaar. GSV’28 hield daarom een crowdfunding. En met succes.

Met de actie wordt niet alleen de club een hart onder de riem gestoken, ook de sponsoren - aan wie tien procent van de opkomst wordt geschonken - pikken er een graantje van mee. „We lopen door het wegvallen van kantine-inkomsten, afgelastingen van wedstrijden, toernooien, het niet doorgaan van ons feestweekend en de Likkepot Trip, enkele tienduizenden euro’s mis. Vandaar deze actie”, vertelt voorzitter Stan Nijsten.

Tegoedbonnen

Met name dat de sponsoren betrokken worden in de actie vindt Nijsten belangrijk. „We hebben 140 bedrijven die ons steunen. Een deel van hun beleeft ook onzekere tijden.” Afgelopen dinsdag liep de actie ten einde. „Het eindbedrag is uitgekomen op bijna 5000 euro, waarvan dus 500 euro naar onze sponsoren gaat”, vertelt Nijsten. De club heeft voor het bedrag tegoedbonnen bij ze ingeslagen. „Deze gaan we vrijdag 3 juli verloten onder de donateurs.”

Eenmalig

Het succes is geen reden om de crowdfunding jaarlijks te herhalen. „De opbrengst van deze donateursactie helpt ons dit onzekere jaar door te komen. De actie in deze vorm is eenmalig”, besluit Nijsten.

Lees ook: Donateursactie VV Caesar Beek voortvarend van start

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen