Uniek: geen reclameblok bij Veronica Inside

Print
Uniek: geen reclameblok bij Veronica Inside

Johan Derksen in Veronica Inside. Afbeelding: ANP Kippa

Veronica Inside beleeft maandagavond een unieke uitzending. Het praatprogramma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp kent voor het eerst géén reclameblok, zo melden insiders.

Daarmee lijken de adverteerders rond het programma gehoor te geven aan de oproep van enkele bekende Nederlanders, onder wie Arie Boomsma. Die pleitten voor een boycot, nadat Derksen in de vorige uitzending een vermeend racistisch Zwarte Pieten-grapje had gemaakt over rapper Akwasi. Daarop volgde, vooral op social media, een storm van kritiek van bekende en onbekende Nederlanders en lieten de internationals van Oranje en bondscoach Ronald Koeman weten niet meer met het programma te willen samenwerken. Op social media kreeg Derksen ook steun onder de hashtag TeamJohanDerksen.

Lees ook: Weer een rel rond Veronica Inside, maar ‘deze keer is het anders’

Uniek: geen reclameblok bij Veronica Inside
Veronica Inside. Foto: Pim Ras Fotografie

Ook op de oproep van BN’ers aan adverteerders om het programma te boycotten, kwam kritiek. ,,Beperkend op het recht van vrije meningsuiting”, stelt mediadeskundige Bert van der Veer. ,,Een zorgwekkende ontwikkeling. Jaren geleden –toen ik nog programmadirecteur was van RTL 4- hadden we dat ook bij De Vakantieman. Een reisorganisatie zou een commercial terugtrekken als Frits Bom een bepaald item zou uitzenden. Dat hebben we niet gedaan. Kom op zeg, de inhoud gaat voorop. Die beslissing lag destijds voor de hand, maar nu krijg ik het gevoel dat dit best een beetje bespreekbaar is.”

Lees ook: ‘Een muilkorf is nodig voor Johan Derksen’

Hoogspanning

Gekscherend zei Derksen daar deze week over: ,,Ach, die reclameblokken waren toch al te lang.” Na de nieuwste rel deze week staat de uitzending Veronica Inside van maandagavond, de voorlaatste van het seizoen, onder hoogspanning. Zonder reclameblok dus, al wil Talpa, de zendergroep waar Veronica onder valt, dat bevestigen noch ontkennen. ,,Ga zelf maar kijken”.

Lees ook: Derksen: ‘Ik blijf mijn mening verkondigen tot de laatste snik’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen