Aanleg 1,75 kilometer leidingen in Heerlen voor mijnwater start deze week

Print
Aanleg 1,75 kilometer leidingen in Heerlen voor mijnwater start deze week

Het traject aan mijnwaterleidingen dat wordt aangelegd. Afbeelding: Mijnwater BV

Heerlen / Hoensbroek -

In Heerlen start deze week de aanleg van een leidingentracé van circa 1750 meter voor mijnwaterenergie. De uitbreiding van het netwerk is nodig om gebouwen in het centrum van Heerlen duurzaam te verwarmen en te koelen.

Onder meer het nieuwe stadskantoor van de gemeente Heerlen, het appartementencomplex Diana, de appartementen in het voormalige ABN AMRO-gebouw en de nieuwbouw van poppodium Nieuwe Nor worden op het netwerk aangesloten.

Aardgasvrij

Het tracé zal in gedeelten worden aangelegd. Gestart wordt in de Hertzdahlstraat, daarna volgt de rotonde aan de Putgraaf. Het nieuwe leidingentracé wordt aangesloten op het bestaande warmte-koudenetwerk van Mijnwater BV. Daardoor is het mogelijk om meer gebouwen in de binnenstad aan te sluiten op het zogenaamde leidingennetwerk voor wijkgericht én aardgasvrij verwarmen en koelen van gebouwen.

Deze week start aannemer Visser & Smit Hanab bv met de aanleg. Via de website www.mijnwatercentrumleiding.nl worden omwonenden, gebruikers van de openbare weg en inwoners van Heerlen geïnformeerd over het tracé, de wegafsluitingen en eventuele omleidingen. Eind december 2020 is de aanleg voltooid.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen