Gewonde bij schietpartij in hartje Maasbree: vier aanhoudingen

De politie doet onderzoek, © Track ‘88

In hartje Maasbree, aan de Dorpstraat, is maandagavond geschoten. Daarbij is iemand gewond geraakt. Er zijn vier mensen aangehouden.

Kitty Borghouts

Volgens een ooggetuige kwamen rond half negen meerdere auto’s de straat ingereden, waaruit een aantal mensen stapten. „Zeker acht tot tien”, schat de getuige. Plots ging een van de uitgestapte mannen schieten. De getuige, die op dat moment haar hond uitliet, hoorde drie schoten. „Ik wist niet hoe snel ik moest wegduiken achter een muurtje”, zegt de Maasbreese.

Na het incident stapten de betrokkenen allemaal weer in om te vertrekken, zegt de getuige. Op straat is wat bloed gevonden. Ook zou een van de betrokkenen tegen een hekwerk hebben geplast. Dat hekwerk is door de politie afgezet voor onderzoek.

Sporenonderzoek

De politie kon later op de avond vier mannen aanhouden. Over de toedracht van de schietpartij kan de politie nog niets zeggen. Ook is nog onduidelijk hoeveel personen en auto’s er betrokken waren bij het incident. Hoe ernstig de verwondingen zijn van de gewonde, is evenmin duidelijk. De gewonde heeft medische behandeling gekregen, meldt de politie. Twee auto’s zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Aan de Dorpstraat wordt verder sporenonderzoek gedaan.

Volgens een andere getuige spraken de mannen Pools. Het incident vond plaats ter hoogte van het Pools restaurant Chopin in de Dorpstraat.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal