Bocholtz

Onverwachte promotie voor WDZ

Print
Onverwachte promotie voor WDZ

Beeld van de overwinning van WDZ op bezoek bij Leonidas, 1-3. Afbeelding: WDZ

Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz -

Voetbalvereniging WDZ uit Bocholtz promoveert toch naar de derde klasse. „De ene week was het nee, een week later weer ja”, zegt hoofdtrainer Martin Kremers over de beslissingen van de KNVB.

De coach van het eerste elftal van WDZ, Martin Kremers, zegt geen flauw benul te hebben waar die plek in de derde klasse nu daadwerkelijk vandaan komt. Er zijn aannames dat de plaats van RVU, dat naar de tweede klasse promoveert, overgaat naar WDZ. „Ja die veronderstelling is er en dat verhaal doet nu de ronde, maar wij hebben dit niet vernomen van de KNVB”, meent de verbaasde trainer. „Deze coronaperiode is voor iedereen een bizarre situatie, maar de bond heeft wel steken laten vallen in de communicatie.”

‘Sorry jongens’

Voorzitter Huub Schepers kan een reconstructie geven van hoe het allemaal verliep. „We mochten tot 1 juni een verzoek tot promotie indienen bij de KNVB.” Dat deed het WDZ-bestuur halverwege mei en ongeveer een week later vernam de vierdeklasser uit Bocholtz het ‘slechte’ nieuws dat het in diezelfde klasse actief zou blijven. „Dat was een bittere pil, want we stonden er zo goed voor. Desondanks leg je je erbij neer”, benadrukt Schepers. „Sorry jongens, maar er is geen plek in de derde klasse. Dat was het bericht.” WDZ stond op een tweede plek in 4A, één punt achter Leonidas. De club speelde één duel minder dan de concurrent en had dus een goede uitgangspositie om kampioen te worden. „We hadden het nog in eigen hand”, legt Kremers uit. Het onverwachte ‘goede’ nieuws kwam vervolgens weer een week later binnen. „Deze keer werd naar onze secretaris gebeld door de KNVB”, zegt Schepers.

Bevestiging

Het bestuur vroeg snel om een schriftelijke bevestiging, zodat er geen onzekerheid meer kon bestaan. De bevestiging werd diezelfde dag nog ontvangen en het promotienieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje. „We hebben een anderhalvemeter-feestje met een klein deel van de selectie gehouden, bij een speler thuis”, geeft Kremers aan. „De officiële viering volgt na september, maar die komt er gegarandeerd”, benadrukt Schepers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen