Meldpunt voor hitteproblemen bij vee

Print
Meldpunt voor hitteproblemen bij vee

Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Wakker Dier opent dinsdag via de eigen website een Meldpunt Hittestress, waar mensen kunnen laten weten als ze vee zien dat duidelijk erge last heeft van de warmte.

„Bij hittestress kunnen dieren niet meer voldoende afkoelen, met allerlei welzijnsproblemen of zelfs de dood tot gevolg. Vooral ‘hoogproductieve dieren’, zoals plofkippen en koeien die veel melk geven, hebben snel last van warmte”, zegt Wakker Dier. Een snelle ademhaling en hijgen zijn enkele symptomen.

Vorig jaar stierven er volgens de dierenwelzijnsorganisatie vele duizenden dieren. Wakker Dier vreest niet alleen weer problemen bij transporten, maar ook in stallen en in weilanden zonder schaduw.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen