Amerikaan (50) wint voor tweede keer in drie jaar tijd 4 miljoen met kraslot

Print
Amerikaan (50) wint voor tweede keer in drie jaar tijd 4 miljoen met kraslot

Foto ter illustratie. Afbeelding: AP

Hoeveel geluk kan een mens hebben? Nooit te veel, moet de 50-jarige Mark Clark uit Michigan gedacht hebben toen hij dit weekeinde voor de tweede keer in drie jaar tijd de jackpot van 4 miljoen dollar (3,5 miljoen euro) won met een kraslot.

,,Je verwacht niet dat je zelfs maar één keer het geluk zult hebben om de jackpot te winnen, en nu gebeurt het me zelfs een tweede keer’’, aldus de beduusde Clark tegen ABC News. ,,Het is moeilijk onder woorden te brengen wat ik precies voel.’’

Hij dankt zijn uitzonderlijke geluk aan een muntje dat hij zo’n tien jaar geleden van zijn vader kreeg en waarmee hij standaard de vakjes van het lot open krast. ,,Mijn vader is een jaar geleden overleden en ik geloof er heilig in dat dit speciale muntje me heel veel geluk heeft gebracht’’, zei Clark.

Na zijn eerste hoofdprijs, in december 2017, stopte Clark met werken en bracht hij veel tijd door met vissen, vaak ook met zijn vader. ,,Daar heb ik geweldige herinneringen aan, dus deze prijs zal me helpen om te blijven vissen en te genieten van de tijd met mijn zoon en familie’’, zei hij.

,,Ik heb in mijn leven veel ups en downs gekend, vertelt de Amerikaan. ,,Maar momenteel gaat alles behoorlijk voor de wind.’’