College over leven met robots zoals in science fiction films

Print
College over leven met robots zoals in science fiction films

Afbeelding: Bibliotheek Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Leven met robots zoals in science fiction films. Daarover geeft hoogleraar Jos de Mul woensdag 1 juli een college in de Venlose bioscoop CityCinema.

Het college is toegankelijk voor zestig bezoekers en wordt georganiseerd in samenwerking met de Venlose bibliotheek. Jos de Mul is verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en gespecialiseerd in robotica en techniekfilosofie. Hij zal aan de hand van drie bekende sciencefiction films ingaan op robots als onderdeel van onze samenleving.

Andere activiteiten van de Venlose bibliotheek in de zomermaanden zijn onder meer een prentenboekspeurtocht en een ‘vakantie-doe-kaart’. Vanaf 1 juli is ook de VakantieBieb weer open, met dit keer niet alleen gratis e-books maar ook luisterboeken, die momenteel erg in trek zijn. Verder een fototentoonstelling van Astrid Roox rondom corona, Kunst in de Bieb en verschillende workshops.

Het robotcollege wordt om 20.00 uur ingeleid door Lotte Kok van Bibliotheek Venlo. Tickets á 5 euro zijn te reserveren via citycinema.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen