Heerlen krijgt tien extra watertappunten

Print
Heerlen krijgt tien extra watertappunten

Afbeelding: Gemeente Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

Het aantal watertaps in Heerlen wordt uitgebreid van vier naar veertien. Voor het eind van de maand kunnen de gratis waterpunten allemaal gebruikt worden.

Het water uit de taps is afkomstig van WML en daarmee hetzelfde veilige drinkwater als thuis uit de kraan stroomt. Met de buitentaps wil de gemeente het gemakkelijker maken voor mensen onderweg om gratis water te tappen.

Locaties

Ze worden op de volgende locaties geplaatst: Ridder Hoenstraat (bij de ingang van het Ridderhoenpark), Professor Koopmansstraat (speeltuin Terveurdt), Versiliënbosweg (bij sportpark de Varenbeuk), aan de Schaapskooiweg bij de ingang van de Brunssummerheide, het busstation Maankwartier, Bekkerweg (ingang park Bekkerveld), Valkenburgerweg (onderwijsboulevard), bij de kapel in Benzenrade, Imstenraderbos (parkeerplaats RKHBS) en in de Wannerstraat bij winkelcentrum Heerlerheide.

Gratis

„Kraanwater is gezond en milieuvriendelijk”, zegt wethouder Charles Claessens (Duurzaamheid) „Met de uitbreiding van de buitentaps hebben mensen die onderweg zijn in onze stad voldoende mogelijkheden om aan gratis water te komen. Zeker in de zomer geen overbodige luxe.”

Hygiëne

De gemeente laat weten dat in coronatijd hygiëne extra belangrijk is. Dat geldt ook voor het gebruik. Verzocht wordt daarom om de bedienknop met schone handen in te drukken en als dat niet zo is, een schoon zakdoekje te gebruiken of bijvoorbeeld met een sleutel om de knop aan te raken.

Lees ook: WML sluit watertappunten weer aan

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen