Afscheid na bijna tweehonderd vervulde kinderwensen

Afscheid na bijna tweehonderd vervulde kinderwensen

Peter Driessen nam vorige week afscheid. Afbeelding: make-a-wish

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Bijna tweehonderd zieke kinderen beleefden mede dankzij hem een onvergetelijke dag. Na tien jaar neemt Venlonaar Peter Driessen afscheid van Make-A-Wish Limburg.

Driessen (67) benadrukt dat hij slechts een radertje is in de geoliede machine waarop de landelijke stichting draait. Bij Make-A-Wish staat hij niettemin hoog aangeschreven als een toegewijd wensvervuller en later coördinator van de wensgroep voor heel Limburg. In die functies hielp hij met het vervullen van 197 hartenwensen van kinderen met een ernstige, in sommige gevallen zelfs levensbedreigende ziekte. Vanzelfsprekend zaten daar wensen tussen waaraan hij nog vaak terugdenkt. „Maar in feite zijn ze allemaal even bijzonder”, voegt hij er meteen aan toe. „Of het nu een grote of kleine wens is, het effect is hetzelfde. Een ziek kind blij maken is het mooiste wat er is.”

Elke dag krijgen gemiddeld drie kinderen te horen dat ze ernstig ziek zijn. Een diagnose die hun leven en dat van hun gezin in één klap volledig op zijn kop zet. Make-A-Wish probeert de donkere wolken die zich samenpakken, voor even te verdrijven door de liefste wens van de jonge patiënt uit te laten komen. Concrete voorbeelden noemt Driessen om privacy-redenen liever niet. „Maar wat veel kinderen graag willen, is op bezoek gaan bij een bekende Nederlander. Bij jongens zijn vooral voetballers populair, en die ene racecoureur uit Limburg natuurlijk. Meisjes zijn nog altijd gek van K3. Ook de wens om een dag prinses te zijn, komt vaker voor. We hebben ooit een complete bruiloft georganiseerd voor een meisje dat met haar broertje wilde trouwen. Met alles erop en eraan, van bruidsjurk tot trouwkoets.”

In de regel krijgen de wensvervullers alle medewerking. „Bedrijven zeggen vaak spontaan ‘ja’ zodra ze horen waar het om gaat. En bieden hun diensten meestal goedkoop of pro deo aan. Ongevraagd dus, want we zijn daar echt niet op uit. Voor elke wens is een budget.”

Een wedstrijd van Barcelona of Real Madrid bijwonen, een kijkje nemen in de pits bij een Formule 1 race, een ontmoeting met een bekende rapper of vlogger: Peter Driessen en zijn team regel(d)en het allemaal. Hoe wrang is het om daarmee te moeten stoppen omdat je eigen gezondheid daarom vraagt. Wat Peter Driessen betreft hoeft dat echter niet in de krant. De vrijwilligers van Make-A-Wish en alle families die hij de afgelopen tien jaar blij maakte, gunnen hem de waardering die hij bij zijn afscheid kreeg ongetwijfeld dik en dubbel.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen