Veel zwerfvuil, hondenpoep maar ook volop sfeer in Offenbeek

Print
Veel zwerfvuil, hondenpoep maar ook volop sfeer in Offenbeek

Vertegenwoordigers van het kernoverleg en de gemeente gingen samen met centrummanager Sander Mattheijssen en twee ondernemers op pad. Afbeelding: gemeente Beesel

Reuver -

Offenbeek is vies en mooi tegelijk. Dat bleek onlangs uit een schouw door de Beeselse dorpskern.

Wat alle deelnemers opviel, was de grote hoeveelheid zwerfvuil en hondenpoep in het centrum van Offenbeek. Maar ook dat door de tijdelijke terrassen het plein bij de voormalige kerk er sfeervol uitzag. Die terrassen zorgen tevens voor minder auto’s op het plein. De vraag was alleen waar deze zijn gebleven. In ieder geval niet op de parkeerplaats van Jan Linders, zo stelden de deelnemers vast.

Na de schouw gingen zij onder begeleiding van adviesbureau BRO aan de slag met het bepalen van de ambities voor een nog op te stellen toekomstvisie voor Offenbeek. Het centrum moet een ontmoetingsplek blijven voor Offenbekenaren en daarnaast aantrekkelijker worden voor bezoekers. Wethouder Debbie Heesakkers noemde het waardevol dat Kernoverleg Offenbeek, twee lokale ondernemers, centrummanager Sander Mattheijssen en de gemeente samen optrokken. „Een dorpshart dat zich richt op verblijf in plaats van verkeer, het benutten van de parkachtige ruimte van de Offenbekermarkt en betere verbindingen met de rest van het dorp zijn zaken die volgens haar bijdragen aan een toekomstbestendig centrum.

De input en ambities worden verwerkt in een conceptvisie, die op 1 september wordt gepresenteerd. De gemeenteraad zal zich in december buigen over de plannen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen