Baby spa: omdat ook kleintjes behoefte hebben aan ontspanning

Baby spa: omdat ook kleintjes behoefte hebben aan ontspanning

Ilse Gooren helpt een piepjonge badgast in de grote jacuzzi van Lotus Baby Spa. Afbeelding: laura fotografie

Blitterswijck -

Noord-Limburg krijgt een eerste baby-spa. Het is een plek waar baby’s kunnen relaxen en ouders voedingadvies krijgen voor hun ukkies.

Als moeder van twee kinderen ontdekte Ilse Gooren dat er in de omgeving maar weinig plekken waren waar jonge kinderen volledig kunnen ontspannen. Een gemis, vond ze. Het idee van een Baby Spa sprak de Blitterswijckse meteen aan. „Ik kwam het tegen op internet. De basisgedachte achter dit concept is dat pasgeborenen ook behoefte hebben aan ontspanning. Een combinatie van water, warmte en aandacht helpt om volledig tot rust te komen.”

Lotus Baby Spa aan de Kerkstraat in Blitterswijck is echter meer dan een plek waar baby’s kunnen relaxen in één van de jacuzzi’s. Het is ook een orthomoleculaire praktijk. Dit betekent dat Ilse advies geeft aan ouders over voeding en suppletie die de weerstand van baby’s kunnen verhogen. Daarnaast begeleidt ze vrouwen in het traject van preconceptie en zwangerschap. „Een bewuste voedingkeuze maken begint al op het moment dat je zwanger wil worden. Je werkt aan het fundament van je baby, de bouwstenen voor een gezonde zwangerschap, en het immuunsysteem van je baby.”

In de baby spa staan twee jacuzzi’s voor baby’s tot 7 maanden. De grootste is voor ouders die samen met hun kindje willen ontspannen. „Het water is gezuiverd en vrij van chloor en chemicaliën, waardoor het geschikt is voor de tere babyhuid of kindjes met bepaalde allergieën”, zegt Ilse, die ook babymassages geeft. „De omgeving werkt ook ontspannend, het is gezellig en huiselijk ingericht.”

Ilse Gooren houdt wel van een uitdaging. Na haar studie besloot ze samen met haar vriend Bram te gaan reizen. Eén jaar werden er twee. Het leverde een flinke rugzak aan ervaringen op, die ze nu meeneemt bij deze nieuwe stap in haar leven. „Reizen heeft me geleerd om meer na te denken over dingen die je echt gelukkig maken. Durven te dromen en je passie en gevoel te volgen.”

Ondernemen zit bij Ilse Gooren in het bloed. Haar ouders gaven het voorbeeld en haar broer heeft al jaren een horecazaak in Blitterswijck. „Het is natuurlijk een spannende tijd om iets voor jezelf te beginnen. Van de andere kant raken mensen er juist nu van bewust hoe belangrijk voeding en ontspanning is. Wat dat betreft had ik misschien geen beter moment kunnen kiezen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen