‘Racing Genk heeft eredivisietopschutter Dessers binnen’

Print
‘Racing Genk heeft eredivisietopschutter Dessers binnen’

Cyriel Dessers viert een doelpunt tegen VVV. Afbeelding: Pro Shots

Cyriel Dessers verruilt Heracles Almelo voor Racing Genk. De 25-jarige spits tekent in Belgisch-Limburg een contract voor vier seizoenen, weet Het Belang van Limburg.

Voor Dessers was de nodige belangstelling. Met zijn vijftien treffers werd hij samen met Feyenoorder Steven Berghuis gedeeld topscorer van het door corona afgebroken eredivisieseizoen.

Supporter

Dessers stond al meerdere keren op de radar bij Racing Genk, maar tot een overstap kwam het nooit. De spits groeide op in Vechmaal, een half uurtje rijden van zijn nieuwe club. Als kind was hij dan ook fervent Genk-supporter. Via de jeugdopleidingen van Stint-Truiden en SK Tongeren belandde hij uiteindelijk bij Oud-Heverlee Leuven. Het was via NAC Breda dat hij in Nederland belandde. Na een succesvol seizoen in de eerste divisie kwam hij via FC Utrecht bij Heracles Almelo terecht.

Dessers, die een Nigeriaanse moeder heeft, dwong afgelopen seizoen een selectie voor de nationale ploeg van Nigeria af. Door de uitbraak van de coronacrisis wacht hij nog altijd op zijn officiële debuut.