Video: Woning onbewoonbaar na flinke brand

Print

Woningbrand zorgt voor flinke rookontwikkeling. Video: Track’88

Linne -

De brandweer is dinsdag uitgerukt voor een flinke brand in een woonhuis in Linne.

De brand brak even voor het middaguur uit in een vrijstaande woning aan de Kerkstraat. Meerdere brandweerteams kwamen ter plaatse om het vuur te blussen.

Twee bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen en stonden al buiten toen de hulpdiensten arriveerden. De mannelijke bewoner liep bij het blussen van de beginnende brand wel lichte brandwonden op aan zijn bovenarmen en handen. Hij is ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken en zal zich voor verdere behandeling melden bij de huisarts.

Onbewoonbaar

Toen de brandweer ter plaatse was, sloegen de vlammen uit de achterzijde van de woning. Van daaruit breidde het vuur zich uit naar de keuken en de woonkamer. Door de hevige rookontwikkeling heeft de bovenverdieping veel roetschade opgelopen.

De woning is als gevolg van de brand onbewoonbaar geworden. Voor de bewoners wordt elders onderdak gezocht. De vermoedelijke oorzaak van de brand is een oververhitte pan die tijdens het koken even vergeten is. De brandweer doet verder onderzoek.

Rond één uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Wel zal het nablussen nog enige tijd in beslag nemen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen