Johan Derksen twijfelt over doorgaan

Print
Johan Derksen twijfelt over doorgaan

Afbeelding: ANP Kippa

Johan Derksen (71) keert na de zomer mogelijk niet meer terug aan tafel bij Veronica Inside. ,,Ik ga er eens goed over nadenken of ik hier mee doorga. Het was een enorme kutshow maandagavond. De eindredacteur en presentator wilden er een thema-avond van maken, maar daar was ik het totaal niet mee eens. Wij hadden onze eigen uitzending moeten maken.”

,,Ik weet dat ik niet zo gemakkelijk kan opstappen met een contract, maar als je John de Mol duidelijk maakt dat je niet meer gemotiveerd bent dan zegt hij: blijf maar lekker in Drenthe”, zegt Derksen tegen deze site, als reactie op de veelbekeken en -besproken uitzending van gisteravond. ,,Langzamerhand wordt het na 22 jaar hetzelfde kunstje. Een herhaling van zetten. Dat begint me de strot uit te hangen.”

Lees ook: ‘Racismedebat’ in Veronica Inside trekt ruim 1,7 miljoen kijkers

,,We hebben van Talpa een prachtige aanbieding gekregen om iets anders te gaan doen. Dat kwam voor mij als een geschenk uit de hemel, maar René en Wilfred zagen dat niet zitten”, aldus Derksen die niet zegt waar dat programma precies over gaat. Over Veronica Inside twijfelt hij. ,,Ik weet niet of ik wel verder wil. Moet ik dan alleen doorgaan voor het geld? Ik ga er in ieder geval nooit meer zitten als er zulke fratsen uitgehaald worden.”

‘Heel ontevreden’

Aan napraten deed Derksen maandagavond niet. ,,Ik ben van de tafel naar de auto gelopen en heb alleen gezegd: het was een geweldige kutuitzending. Ik was er heel ontevreden over. Ik had veel willen zeggen, want dat had alles en iedereen via de media ook over mij gedaan. Ik was toch het lijdend voorwerp, maar het werd een heel andere uitzending. Een thema-avond over racisme. Met iemand die alleen maar het Marokkanenprobleem wilde bespreken (Boussatta), met een bijzonder correcte en vriendelijke advocate (Harlequin) die op een andere golflengte zat en met een presentator (Genee) die het hele jaar er alles aan doet om ons gekke dingen te laten zeggen en ons nu kwalijk nam dat we gekke dingen zeiden. Dat is Gijp het met me eens.”

Lees ook: Johan Derksen: ‘Een foute grap, maar niet verkeerd bedoeld’

,,Wilfred had een missie. Hij heeft, geloof ik, iedereen, met een bruin kleurtje gebeld om aan te schuiven. Zelfs Humberto Tan! Wat moet die bij ons? De enige die ik er wel bij wilde, was die jongen van de KNVB die gaat over discriminatie (Houssin Bezzai, red.), maar die, begreep ik, kreeg geen toestemming van de KNVB. Ik vond het een grote circusvoorstelling waarmee we onze doelgroep absoluut geen plezier hebben gedaan.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen