Tijgermug duikt toch weer op in Valkenburg

Print
Tijgermug duikt toch weer op in Valkenburg

Inspecteurs speuren naar sporen van de tijgermug. Afbeelding: NVWA

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De tijgermug is toch weer opgedoken in Valkenburg. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de gemeente laten weten dat er opnieuw een melding is binnengekomen over die exotische mug.

Tijdens de laatste commissievergadering maakte wethouder Carlo Vankan bekend dat de bestrijding van de tijgermug geslaagd leek. Bij twee inspectierondes waren in elk geval geen muggen of larven meer aangetroffen op de ‘verdachte’ locaties.

Lees ook: Tijgermug niet meer gezien in Valkenburg, diertje lijkt uitgeroeid

Dinsdag kwam het bericht dat die opluchting blijkbaar toch wat voorbarig was geweest. Er was bij de NVWA een nieuwe melding binnengekomen. „Die melding aan de NVWA was blijkbaar al een paar dagen eerder gedaan, maar nog niet aan ons doorgegeven”, zegt Vankan.

Het betekent dat de NVWA in Valkenburg opnieuw op jacht gaat naar de tijgermug. Plekken waar mogelijk eitjes van de mug zijn afgezet, worden behandeld met een biologisch bestrijdingsmiddel dat de larven van de tijgermug doodt. De omwonenden worden door de NVWA zelf geïnformeerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen