Duizenden gestolen AliExpress-pakketjes door Sittardenaar gevonden op verlaten parkeerterrein

Print
Duizenden gestolen AliExpress-pakketjes door Sittardenaar gevonden op verlaten parkeerterrein

Afbeelding: Jan van der Kraan

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Verwacht je binnenkort een pakketje van AliExpress? Dan is het nog maar de vraag of je bestelling wel geleverd gaat worden. Jan van der Kraan uit Sittard vond namelijk zondag een verlaten vrachtwagen met duizenden opengesneden pakketjes die waren bedoeld voor Duitsland en Nederland.

Jan is ‘urban explorer’, iemand die verlaten plekken bezoekt om foto’s en video’s te maken. Hij was onderweg naar een staalfabriek in Luik, toen hij op een verlaten terrein op de vrachtwagen stuitte.

Hij besloot een kijkje te gaan nemen. Terwijl hij naar de vrachtwagen liep, zag hij dat er mannen rond het voertuig stonden. Ze hadden handschoenen aan en zaten aan de pakketjes. ,,Toen ze mij aan zagen komen lopen met mijn camera in mijn hand, gingen ze er rennend vandoor.”

Gepersonaliseerde items

Overal lagen opengesneden pakketjes op de grond. ,,Er zat van alles tussen, van een voorbinddildo tot gepersonaliseerde items. Zo lagen er bijvoorbeeld bedrukte telefoonhoesjes tussen en handdoeken met familiefoto’s erop.” Op alle dozen en enveloppen stond dat ze afkomstig waren van AliExpress.

De meeste pakketjes - volgens Jan zijn het er duizenden - waren bestemd voor Nederland. ,,Al zaten er ook wat pakketjes tussen die naar Duitsland moesten, maar dat waren er niet heel veel.”

Gestolen

Al snel zag Jan dat het zeil van de trailer helemaal open was gesneden. Ook zaten er volgens hem geen kentekenplaten meer op het voertuig. ,,Toen realiseerde ik me dat de vrachtwagen gestolen moest zijn.”

Jan besloot daarop de politie in Luik te bellen. ,,Maar daar spreken ze alleen Frans en dat kan ik niet verstaan. Daarna heb ik de politie in het naastgelegen Riemst gebeld, maar omdat Riemst niet zoals Luik in Wallonië ligt, konden ze me niet helpen. Ze wilden het ook niet aan hun collega’s in Luik doorgeven.”

Of de pakketjes inmiddels opgeruimd zijn door de politie, is niet duidelijk. Daardoor is niet bekend wat er met de enveloppen en dozen gaat gebeuren. Klanten die vermoeden dat ze gedupeerd zijn, kunnen het beste contact opnemen met AliExpress.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen