Heerlense Caumerbeek kleurde groen door omgevallen pot kleurstof

Print
Heerlense Caumerbeek kleurde groen door omgevallen pot kleurstof

Afbeelding: Eugene van Loo

Heerlen / Hoensbroek -

De Caumerbeek kleurde maandag groen doordat er een pot kleurstof in is gevallen. Die pot viel per ongeluk om bij een onderzoek naar verstoppingen.

Dat laat de gemeente Heerlen weten. In de Onderste Caumer, ter hoogte van de Johannes de XXIII singel, is vorige week onderzoek gedaan naar een verstopping bij een overstort van een vijver in de buurt. Daarbij werd een kleurstof gebruikt om de stromingen van water na te gaan.

Lees ook: Caumerbeek kleurde geelgroen door traceervloeistof

Omgevallen

Het was de bedoeling dat daarbij een kleine hoeveelheid kleurstof werd gebruikt. Per abuis kwam de hele inhoud van de pot in de Caumerbeek terecht. De stof is niet schadelijk voor mens en dier en is biologisch afbreekbaar. Het is niet goed in te schatten hoe lang het duurt voordat de kleurstof helemaal uit de beek is verdwenen, laat de gemeente weten. Als er kosten zijn verbonden aan deze actie, zal de gemeente de rekening daarvoor neerleggen bij de aannemer.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen