Novak Djokovic positief getest op coronavirus na eigen tennistoernooi

Print
Novak Djokovic positief getest op coronavirus na eigen tennistoernooi

Zverev, Djokovic, Dimitrov en Thiem. Afbeelding: AFP

Novak Djokovic zegt besmet te zijn met het coronavirus. De Servische nummer 1 van de wereld heeft het virus opgelopen op een demonstratietoernooi (Adria Tour) dat hij zelf organiseerde en waar het niet zo nauw werd genomen met de veiligheidsvoorschriften. Eerder werd al bekend dat Grigor Dimitrov, Borna Coric en Viktor Troicki zijn besmet met het virus.

Novak Djokovic positief getest op coronavirus na eigen tennistoernooi
Foto: AFP

Djokovic geeft in een statement aan geen enkele symptomen te hebben. ,,Mijn resultaat is positief. Net als dat van mijn vrouw Jelena. De kinderen zijn negatief getest”, aldus Djokovic.

De Serviër organiseerde in de afgelopen maand de Adria Tour, een tennistoernooi met meerdere wereldtoppers, maar er waren vrijwel geen hygiënevoorschriften. Er zaten veel mensen op de tribunes, er waren geen mondkapjes en er werd al helemaal geen afstand gehouden. Bovendien gingen de tennissers ‘s avonds naar feesten. Het eerste weekend werd er in het Servische Belgrado getennist, het tweede in het Kroatische Zadar. De bedoeling was dat het toernooi nog twee weekeinden zou doorgaan, in Montenegro en Bosnië en Herzegovina.

Saillant

,,Alles wat we hebben gedaan in de afgelopen maand, kwam uit een goed hart, met oprechte bedoelingen”, vertelt Djokovic. ,,Ons toernooi was bedoeld om te verenigen en solidariteit uit te stralen. We organiseerden het toernooi op het moment dat het virus verzwakt was en dachten dat aan alle voorwaarden was voldaan. Helaas was het virus er nog steeds en is dit een nieuwe realiteit. Het spijt me heel erg dat mensen besmet zijn geraakt. Ik hoop dat iedereen er goed bovenop komt. Ik zal de komende veertien dagen in isolatie blijven.”

Saillant is dat Djokovic zich in een eerder stadium uitsprak tegen een vaccinatie voor het coronavirus. ,,Persoonlijk ben ik tegen vaccinatie en ik zou niet door iemand gedwongen willen worden om een vaccin te nemen om te kunnen reizen”, zei de nummer 1 van de wereld destijds in een Facebookchat met Servische medesporters.