Boswachter José Hermens start met spreekuur in Fort Sint Pieter

Print
Boswachter José Hermens start met spreekuur in Fort Sint Pieter

Afbeelding: MGL / Archief

Maastricht / Itteren -

Boswachter José Hermens van Natuurmonumenten houdt vanaf 17 juli elke derde vrijdagmiddag van de maand een spreekuur in Fort Sint Pieter op de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Kinderen én volwassenen kunnen tijdens het spreekuur alles vragen over de Sint-Pietersberg en de groeve. Belangstellenden zijn van 16.00 tot 18.00 uur welkom. Om drukte te spreiden dient een afspraak met de boswachter voor een tijdblok gemaakt te worden op zuidlimburg@natuurmonumenten.nl (voor 16.00 uur, 16.30 uur, 17.00 uur of 17.30 uur.)

José Hermens is sinds 2002 werkzaam bij Natuurmonumenten en sinds 2016 Boswachter Communicatie & Beleven in Zuid-Limburg. Ze is vaak werkzaam op de Brunssummerheide en op de Sint-Pietersberg en in de overige tijd in de andere natuurgebieden in Zuid-Limburg.

Gastvrouw

“Ik ben een echte gastvrouw, ik geniet ervan als mensen genieten van de natuur, maar ik ben ook geïnteresseerd in hun vragen en opmerkingen. Ik kan natuurlijk niet alle vragen direct beantwoorden maar ik zoek wel naar oplossingen”, zo schrijft ze op de website van Natuurmonumenten.

Locatie van de spreekuren zijn de caponnières (bijgebouwen) van Fort Sint Pieter. Het Fort is al in 1701 gebouwd en de caponnières in 1850. Deze zijn alleen al een bezoek waard, aldus de vereniging. Maar boswachter Hermens is vooral benieuwd naar vragen die jong en oud(er) hebben over de berg, de groeve, de planten, de dieren, de schaapskudde of (tijdelijke) werkzaamheden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen