Na uitstapje naar Veritas is Folkert van Gansewinkel terug op Laor

Print
Na uitstapje naar Veritas is Folkert van Gansewinkel terug op Laor

Folkert van Gansewinkel in zijn eerdere periode bij SV Laar. Afbeelding: Jeroen Kuit

Laar -

Hij speelde drie seizoenen voor Veritas, waarmee hij naar de eerste klasse promoveerde. Maar na de zomer keert Folkert van Gansewinkel terug bij SV Laar. Bij de Weerter vierdeklasser speelde de middenvelder in het verleden ook al.

Van oranje naar oranje. Aan de kleur van het shirt is Folkert van Gansewinkel inmiddels al jaren gewend. De middenvelder mag zich inmiddels wel de ‘koning van de promotie’ noemen. Ga maar na: hij promoveerde in 2014 en 2015 met Laar naar de derde én tweede klasse. Twee jaar daarna, in zijn eerste seizoen bij Veritas, werd hij meteen kampioen en maakte hij de promotie naar de eerste klasse mee.

Dat belooft wat voor komend seizoen. „Ik wil niet op de zaken vooruitlopen”, begint Van Gansewinkel. „Maar het zou een mooi doel zijn om voor promotie te gaan. Het is leuk om op het einde van je voetbalcarrière te zeggen dat je altijd meer wedstrijden hebt gewonnen dan verloren.”

Terugkeer

Na drie jaar bij de club uit Neeritter keert de blonde middenvelder dus terug bij ‘zijn’ Laar. De hamvraag is natuurlijk: waarom nu al deze terugkeer, op 24-jarige leeftijd? „Ik twijfelde over komend seizoen, omdat de prioriteiten wellicht anders komen te liggen. Ik studeer Rechten in Tilburg en zit in de laatste fase van mijn master Rechtsgeleerdheid. Daarna hoop ik een mooie uitdaging in het werkveld te vinden. Het mooiste zou zijn om dat te combineren met voetbal. Dat kan bij Laar makkelijker dan bij Veritas.”

Van Gansewinkel speelde in de jeugd bij Laar en een tijdje bij Helmond Sport. Na vier jaar keerde hij weer terug op Laor. „Het reizen naar Helmond werd ik moe. Elke keer die weg langs het kanaal. Het was nog niet de tijd van de smartphones, dus ik kon alleen maar uit het raam kijken en veel nadenken.”

Techniektrainingen

Van Gansewinkel geeft bij de club wekelijks techniektrainingen aan diverse jeugdteams. „Laar blijft toch altijd mijn clubje. Mensen vroegen vaker voor de grap wanneer ik terug zou komen.”

Die terugkomst is er nu dus. Een bewuste keuze. „Er staat weer een stabiele organisatie bij Laar, daarmee kunnen we een stap vooruit zetten. SV Laar, met louter jongens uit eigen jeugd, hoort in mijn ogen minimaal derde klasse te voetballen.”