Roda trekt ervaren verdediger Stefano Marzo (29) aan

Print
Roda trekt ervaren verdediger Stefano Marzo (29) aan

Marzo (rechts) in actie namens Lokeren. Afbeelding: Getty Images

Kerkrade -

Roda JC heeft Stefano Marzo vastgelegd. De 29-jarige Belgische centrale verdediger tekent een contract voor twee seizoenen in Kerkrade.

Marzo is een oude bekende van Roda’s nieuwe coach Jurgen Streppel: in het seizoen 2016/2017 werkten de twee samen bij SC Heerenveen.

Failliet

De afgelopen seizoenen stond Marzo onder contract bij KSC Lokeren. Die club ging dit voorjaar failliet. Voor zijn terugkeer naar België speelde de centrale verdediger jarenlang bij Heerenveen (2013-2017). In zijn periode in Friesland kwam hij tot 122 officiële duels. Eerder in zijn carrière kwam Marzo, die de jeugdopleiding van PSV doorliep, ook nog uit voor Beerschot.

Ervaren

Roda’s technisch directeur Jeffrey van As is blij met de komst van een ervaren speler als Marzo, die volgens hem ‘het klappen van de zweep kent’. De Belg kan volgens hem zowel centraal achterin als op de rechtsbackpositie uit de voeten.

Marzo is de tweede zomeraanwinst van Roda JC. Vorige week werd aanvaller Thijmen Goppel al gepresenteerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen