Hoge nood? In Beesel kun je wél gaan

Print
Hoge nood? In Beesel kun je wél gaan

Wethouder Marcel Roelofs plakte dinsdag de Hoge Nood-sticker samen met CDA-raadslid Will Killaars op de deur van het gemeentehuis. Afbeelding: De Limburger

Reuver / Beesel -

Wie de drie kerkdorpen van Beesel bezoekt en onderweg nodig moet, kan voortaan bij zes publiek toegankelijke toiletten terecht.

Het gaat om drie horecazaken, het gemeentehuis, een broodjeszaak en zalencentrum; in elke kern twee locaties. De locaties waar passanten gratis terecht kunnen voor een toiletbezoek, zijn te herkennen aan een oranje sticker met daarop de bekende ‘toiletpoppetjes’.

Lees ook: Roep om extra wc’s in coronatijd, want gehurkt in de bosjes kan niet de bedoeling zijn

Toiletalliantie

Wethouder Marcel Roelofs van de gemeente Beesel plakte dinsdag de sticker samen met CDA-raadslid Will Killaars op de deur van het gemeentehuis. Killaars diende in januari een unaniem gesteunde motie in om meer publiek toegankelijke toiletvoorzieningen mogelijk te maken. Beesel werkte uiteindelijk samen met de landelijke Toiletalliantie om de toiletvoorzieningen te realiseren.

Hoge nood? In Beesel kun je wél gaan
De locaties waar passanten gratis terecht kunnen voor een toiletbezoek, zijn te herkennen aan een oranje sticker . Foto: De Limburger

Top tien

De Toiletalliantie, een initiatief van dertien partijen waaronder de Maag Lever Darmstichting (MLD), zet zich in voor meer publiek toegankelijke toiletten in Nederland. Met de zes toiletvoorzieningen op 13.500 inwoners die nu zijn gerealiseerd, staat Beesel volgens cijfers van MLD in één klap op negen in de top tien van de meest gastvrije toiletgemeenten van Nederland.

De locaties zijn te vinden in de gelijknamige Hoge Nood-app en via de website waarkaniknaardewc.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen