Wildwest schietpartij in Maastricht: politie doet onderzoek

Print
Wildwest schietpartij in Maastricht: politie doet onderzoek

Afbeelding: Track ‘88

Maastricht / Itteren -

De politie is dinsdagavond in Maastricht een onderzoek gestart naar een schietpartij. Getuigen melden dat vanuit een grijze Volkswagen Bora tenminste twee schoten zijn gelost op een cremekleurige Citroën C3, waarin twee mannen zaten.

Wildwest schietpartij in Maastricht: politie doet onderzoek
Foto van de wegrijdende Volkswagen Bora.

Tegen zes uur kregen de hulpdiensten een melding van een schietincident op de Schorsmolen. De kaasboer van de Markt in Maastricht - hij wil niet met zijn naam in de krant - was getuige van die schietpartij. Hij zag vlak voor zes uur op de Schorsmolen twee auto’s die tegenover elkaar stilstonden. Een man stapte uit de Volkswagen Bora en schoot met een pistool twee keer op de auto tegenover hem, een Citroen C3.

Na die twee schoten reden de auto’s ieder een andere kant op. De Volkswagen Bora, waarin de lichtgetinte schutter en nog iemand zat, reed langs de Maas richting Eijsden. De kaasboer heeft meerdere getuigen gehoord die zeiden dat eerder ook al rijdend een schotenwisseling had plaatsgevonden. „Het was een wildwest schietpartij. Het was erg druk met passanten op die plek. We mogen van geluk spreken dat niemand gewond is geraakt.”

De politie heeft de omgeving afgezet en is een onderzoek gestart.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen