Gijp helemaal klaar met Genee: ‘Wat mij betreft was gisteren laatste uitzending’

Print
Gijp helemaal klaar met Genee: ‘Wat mij betreft was gisteren laatste uitzending’

Afbeelding: ANP Kippa

René van der Gijp heeft bij RTL Boulevard een bom gelegd onder Veronica Inside. De analyticus haalde keihard uit naar presentator Wilfred Genee. Zowel hij als Johan Derksen zijn woedend over de uitzending van maandagavond. ,,We wisten allebei niet dat hij ons voor het Joegoslavië-tribunaal zou zetten”, stelt hij.

Dat Wilfred Genee maandagavond Johan Derksen hard aanpakte in de uitzending rond racisme, is volledig in het verkeerde keelgat geschoten bij René van der Gijp. Nadat de besnorde analyticus een ‘grap’ maakte over Akwasi en Zwarte Piet kwam hij zwaar onder vuur te liggen. ,,Dan gaat Genee in een uitzending die op dit moment cruciaal is voor Johan hem openlijk afvallen”, zegt Gijp bij RTL Boulevard. ,,Hoe slecht kan je zijn? Ik ben zo teleurgesteld in dat ventje. Johan was na afloop na 10 seconden weg, ik na 20 seconden.”

De settting met advocaat Natacha Harlequin en oud-voetbalprof Dries Boussatta zinde Gijp totaal niet. ,,We wisten allebei niet dat Wilfred ons voor het Joegoslavië-tribunaal zou zetten.” Volgens de normaal goedlachse voetbalanalist heeft Genee het volledig verkeerd aangepakt. ,,Maar dat wist hij zelf ook al na de uitzending, hoorde ik van iedereen. Hij heeft er voor gekozen.”

Lees ook: Wilfred Genee belde na afloop met Johan Derksen: ‘Een emotioneel gesprek’

Geen toekomst

Volgens Van der Gijp heeft Veronica Inside geen toekomst meer. ,,Je bent zo op je hoede nu. Dat wordt een totaal ander soort programma. En als Johan dan ook nog met een zak aardappels van 4 kilo naar Hilversum toe rijdt, dan moet je gewoon zeggen: jongens dit heeft geen zin meer. Wij hebben hem nu duidelijk gemaakt dat we absoluut klaar met hem zijn en dat het wat ons betreft gewoon de laatste uitzending was gisteren. Nee daar kan je van overtuigd zijn. Dit komt niet meer goed.”

Het contract van zowel Derksen als Van der Gijp loopt nog een aantal jaar door, maar hij denkt dat dat geen probleem is. ,,Als wij John de Mol uitleggen dat het zo niet verder kan, dan is De Mol de laatste die zal zeggen: Ik hou je aan je contract. Het programma zal vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn. Met name de tik die wij van hem gehad hebben, daar stappen we niet zo makkelijk overheen.”

Gijp houdt de deur nog op een klein kiertje. ,,Hij kan nog met een uitleg komen, die voor ons te accepteren is, maar dan moet hij wel met iets goeds komen. Johan heeft mij gisteren een mailtje gestuurd. Ik zei hier sta ik 100% achter, als jij stopt, dan stop ik ook.”