Nederweert gaat na de zomer aan de slag met afvalinzameling

Print
Nederweert gaat na de zomer aan de slag met afvalinzameling

Afvalinzameling en verwerking. Afbeelding: archief Bas Quaedvlieg

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De gemeente Nederweert organiseert een workshop met belangstellenden om tot een nieuwe manier van afvalinzameling te komen, zo liet wethouder Frank Voss dinsdagavond weten.

Het zoeken naar een nieuwe manier van afvalinzameling, nu gepland op dinsdag 29 september, is bedoeld om te komen tot nul kilo per huishouden in 2030. Maar met dat voornemen is nog weinig gedaan, stelde VVD-fractievoorzitter Jorik Franssen dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Vorige maand liet wethouder Voss op vragen over het onderwerp al weten de invoer van een nieuwe manier van afvalinzameling vanaf 2021 niet te halen, nu leek hij hierop terug te komen. „Vanwege corona zijn we nog niet met inwoners in gesprek kunnen gaan maar we hebben nu een bedrijf in de arm genomen om met ons een workshop te organiseren. Dan zijn we goed op weg om het nieuwe systeem op 1 januari 2021 in te kunnen voeren.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen