Motorrijder neemt alle risico bij wilde achtervolging

Print
Motorrijder neemt alle risico bij wilde achtervolging

Afbeelding: Politie Venray-Gennep

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De politie heeft na een wilde achtervolging in de Venrayse wijk Brukske een 21-jarige motorrijder uit Venray aangehouden.

De laatste weken ontvingen de wijkagenten in Venray diverse meldingen van overlastgevend en gevaarlijk rijgedrag van motors. Ook zou er sprake zijn van veel geluidsoverlast en zouden ze rondrijden zonder kentekenplaten. De politie besloot daarom meer te gaan controleren.

Dinsdag was het raak. Een agent op de motor kreeg al snel een motorrijder in het vizier. De achtervolging werd ingezet, maar bij het klemrijden van de motorrijder wist deze te ontkomen. Meerdere stoptekens werden genegeerd en de motorrijder nam alle risico’s om niet gepakt te worden. Tijdens de achtervolging werden volgens de politie meerdere verkeersovertredingen begaan zoals overschrijding van de maximumsnelheid.

Uiteindelijk kon de bestuurder van de motor in de Venrayse wijk Brukske worden opgepakt. Op de motor zat geen kenteken. Het voertuig was afkomstig uit Duitsland, maar nooit aangemeld in Nederland. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en de motor was niet verzekerd. Het voertuig is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen