Heerlense huurders stoepkrijten tegen huurverhoging

Print
Heerlense huurders stoepkrijten tegen huurverhoging

Afbeelding: SP Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

Heerlense huurders brachten deze week een stoepkrijt aan met ‘0% is genoeg, stop de huurverhoging’ voor de kantoren van woningcoöperaties van Wonen Zuid, Wonen Limburg en Weller in Heerlen.

De huurders zijn bijeengebracht door de Heerlense SP. De SP voert deze week in het hele land acties tegen huurverhogingen.

Oproep

20.000 huurders in Nederland strijden deze week gezamenlijk tegen de huurverhoging die zij vanaf 1 juli moeten gaan betalen, meldt de SP. 300 daarvan zijn afkomstig uit Heerlen. Eerder riepen zij al per brief op om de huren niet te verhogen.

„Op 1 juli gaan de huren weer omhoog, terwijl de helft van de huurders vorig jaar al moeite had om de huur te betalen”, zegt het Heerlense SP-raadslid Sedai Bayraktar. „Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis en van velen lopen door de coronacrisis de inkomsten terug. Wéér een huurverhoging doorvoeren is oneerlijk.”

Huurders die zich willen aansluiten bij de acties, kunnen zich melden via sp.nl/stopdehuurverhoging.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen